ОТВОРЕН ПОВИК

визуелни уметности, инсталација, перформанс, видео

 


 

Прочитај внимателно:

Повикот за учество на Ин ситу саемот за уметност е отворен до 15 мај (среда), 2019 година.

Намалените „Early Bird“ котизации за учество истекуваат во понеделник, 15 април, 2019 година.

Износот на „Early Bird“ намалените котизации за учество е наведен подолу: 

2m² = 1.750 ден    3m² = 2.450 ден    4m² = 2.800 ден    5m² = 3.500 ден

По истекувањето на намалените котизации, редовните котиации за учество ќе чинат: 

2m² = 2.500 ден    3m² = 3.500 ден    4m² = 4.000 ден    5m² = 5.000 ден

Он-лајн системот за апликација на Ин Ситу саемот за уметност бара задолжителна регистрација на кориснички профил пред пристапување кон апликацијата. Без кориснички профил, не можете да аплицирате. 

За дополнителни информации поврзани со правилата, условите и котизацијата за учество на Ин Ситу саемот на учество посетете ја страната за често поставувани прашања – ЧПП или контактирајте нѐ на contact@insitu.mk 

Котизацијата за учество е наведена во ЧПП и на крајот од самата апликација за учество.  

Сите полиња кои се обележани со „*“ задолжително се пополнуваат и доколку не се пополнети, апликацијата нема да се испрати. Апликацијата не се зачувува и/или архивира автоматски.

Секој може да аплицира: за учество во програмата за визуелна уметност, инсталација, перформанс и видео нема селекција; сите автори од сите земји можат да учествуваат, независно од форматот кој тие го користат за изразување.

Селекцијата е предвидена на крајот од саемот од страна на жири комисија составена од три (3) члена.  Селектираните автори ќе бидат наградени согласно условите и програмата за награди која ќе биде објавена на веб страницата на Ин Ситу.

 


 

Регистрирај се и аплицирај