Јованка Попова (Скопје, 1980 г.) е куратор и програмски координатор во проектниот простор „Press to Exit Project Space“ во Скопје. Работи како куратор во Музејот на современа уметност, Скопје и е извршен директор на Јадро – Асоцијација на независната културна сцена. Таа има остварено кураторски изложби во областа на современата уметност во земјата и работено на меѓународни кураторски проекти, вклучувајќи го и учеството на северно македонскиот павилјон на 58. Венециско биенале (2019), „Третиот простор“ (2019), „Сè што ни е заедничко“ (МСУ Скопје, 2018); „Каде да (не) одиме?“ (Њујорк, 2016), итн. Јованка ја презентираше својата работа на Универзитетот Хумболт, Централноевропскиот универзитет во Будимпешта, Универзитетот Гете во Франкфурт, Универзитетот за странски студии Ханкук во Сеул, историскиот институт Кунст во Фиренца , Универзитетот Бахчешехир во Истанбул, Тронхемската академија за ликовни уметности и други институции. Таа е и претседател на македонската секција на АИКА – Меѓународно здружение на уметнички критичари.

Реинхолд Готвалд (Хајде, 1961) е уметник и уметнички директор на берлинската галерија „Walden Art Exhibitions”. Дипломирал ликовна уметност на Универзитетот за ликовни уметности во Хамбург во 1986 година, ја основал уметничката група Пекинг во Берлин во 1994 година и ја отворил уметничката галерија „Walden Art Exhibitions” во 1997 година во Берлин, Германија. Тој бил награден со наградата „Берлински проектни простори и иницијативи“ од Сенатот на Берлин во 2013 година и учествувал на бројни меѓународни изложби.

Марија Сотировска Богдановска (Скопје, 1983) дипломирала на факултетот за ликовни уметности во Скопје, Р. Македонија, на одделот сликарство (2006). Во (2013) го завршува педагошкиот оддел, a во (2011) постдипломските студии на сликарскиот оддел на истиот факултет. Марија е член на Друштвото на ликовни уметници ма Македонија од (2006) и една од членовите на групата МОМИ (2012). Добитник е на втората награда СИАБ (2005) и наградата ”Понте ди пјетра” на второто издание на Паратисима Скопје (2015). Има реализирано самостојни изложби во земјата и странство: Куманово, Скопје (2007), Скопје, Струмица (2009), Скопје (2011), Скопје, Берлин (2015), Скопје (2016). Има учествувано на голем број групни изложби во земјата и странство: Софија, Белград, Гнилање, Цетиње, Загреб, Подгорица, Сплит, Прага, Москва, Пекинг и др.